Rock festival 20. i 21. 8.
TUČEPI, Program 2016.

1. dan, subota, 20.08.
THEE MELOMEN
ARTAN LILI
DRVORED

2. dan, nedjelja, 21.08.
BADEN BADEN
MOSKVA
SONGKILLERS

 • TOOCHEPIN 2016.

  1. dan, subota, 20.08. THEE MELOMEN ARTAN LILI DRVORED 2. dan, nedjelja, 21.08. BADEN BADEN MOSKVA SONGKILLERS
 • TOOCHEPIN 2015.

  REZERVE WOODEN AMBULANCE BAMBI MOLESTERS MESSERSCHMITT M.O.R.T. CONQUERING LION
 • TOOCHEPIN 2014./2 ACOUSTIC EDITION

  The Marshmallow Notebooks - Matija Habijanec Elephant and the Moon - Petar Vranić Vladimir Kuzman Dino Santaleza
 • TOOCHEPIN 2014.

  TOOCHEPIN - Rock festival - Tučepi 20. i 21. kolovoza.

  Nastupili su: Barbar Punk, Jonathan, Quasarr, Olovni ples, Punčke, Radio Aktiv.

 • TOOCHEPIN 2013.

  TOOCHEPIN - Rock festival - Tučepi 20. i 21. kolovoza.

  Nastupili su: Spiridon, My Buddy Moose, Sexymotherfuckers, Londiner, Sheitans, Mjesni odbor.

 • TOOCHEPIN 2012.

  TOOCHEPIN - Rock festival - Tučepi 20. i 21. kolovoza.

  Nastupili su: Sebastian doe, Dudlaši, Lucius, Kopito, Bestidnici.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

T O O C H E P I N 2015.

Općina Tučepi s ponosom predstavlja:
T O O C H E P I N 2015.
MALI ROCK FESTIVAL DOBRE NADE


Pozdrav Ekipa!
Evo nas po četvrti put, u novom izdanju i s još jednom stepenicom više.
Zadovoljstvo nam je, dva mjeseca prije, predstaviti konačan Line Up ovogodišnjeg dvodnevnog festivala. Dakle, na pozornici tučepske lučice svirati će:

20. 08. 2015. (četvrtak) u 21:00
REZERVE – Brzopotezni punk rock s natruhama synth popa. Trenutno najpotentniji band s makarske rivijere, koji otvara festival. Petorica makarsko-tučepsko-zagrebačkih zaljubljenih svirača u promociji svog prvog EP-a ''Evo, Rezerve'' i novih pjesama pripremljenih za album prvijenac, koji bi trebao biti objavljen ove jeseni.

WOODEN AMBULANCE – Mnogoljudna skupina iz Subotice, predvođena multiinstrumentalistom Goranom Grubišićem. Ovo je pravo otkriće, koje smo ubrali i izabrali na našem Facebook natjećaju ove zime. Mračna americana u kombinaciji s post rockom (Goran djeluje još i u grupi Ana Never). Grupa iza sebe ima tri studijska albuma, od kojih je ''Rough Charms'' objavljen 2014. Posljednji je kompilacijski ''North From Your Heart'' s remixima njihovih uspješnica. Izdan je polovicom mjeseca lipnja.

BAMBI MOLESTERS – Šlag na kraju. Četveročlana revival grupa internacionalnih surf rockera iz Siska, poznata i priznata više u svijetu, nego kod kuće (Pitajte Petera Bucka i Chrisa Eckmana). Trenutno više aktivni na pozornicama nego u studiju, ali i dalje se u ušima čuje se šum velikih valova, s njihovog koncertnog albuma ''A Night In Zagreb'' iz 2011. Tko zna, možda postoji mogučnost da se pojave sa specijalnim gostom?!

 


21. 08. 2015. U 21:00
MESSERSCHMITT – Kultna i legendarna garage i highway rock grupa iz Pule, koji su uz Majke, The Spoons i Matchless Gift bili nosioci garažnog zvuka u vremenu s prijelaza 80-ih na 90-e, ponovo su na okupu i promoviraju debut album ''Foxxin'' iz 1991, povodom 25-godišnjice izdanja. Dovoljno rečeno.

M.O.R.T. – Ako pod ovim jadranskim podnebljem postoji rock grupa o kojoj se trenutno najviše govori i koja pobuđuje interes širih glazbenih konzumenata, onda je to ova grupa iz sinjske krajine. Klasična četveročlana formacija ima materijal o kojem se svakodnevo govori i koji se jednostavno živi. Uz njih se skače, ali bogme, njih se i sluša.

CONQUERING LION – Zbog njih smo morali posegnuti čak u Makedoniju, u Tetovo. Reprezentativna, brojna ekipa reggae, dub i crossover glazbenika, koji su posljednjih godina prošli mnoge festivale po Evropi, popeti će se na stage ''Toochepina'' posljednji, rasplesati Vas i zaključiti ovogodišnji festival. Za upoznavanje poslušajte njihov posljednji, treći po redu, album ''Revelation'' iz 2013. (ako ga niste poslušali u Albumu noći na RMR-u), ili možda obradu hita grupe The Verve ''Bitter Sweet Symphony''.


WARM UP ''TOOCHEPIN''
Makarska, Mletačka česma, 20. 07. 2015. U 22:00
Prošle godine iznenadili smo Vas i na nekakav način otkrili akustičnu rap trojku iz Zagreba ''Miki Solus'', s pjesmama za djecu i penzionere (Veliko hvala Mikiju, Frani i Andreju), a ove godine na isto mjesto dovodimo ''058'', grupa u kojoj pjeva Ana Opačak, sudionica glazbenog televizijskog showa The Voice. Akustični, folkeri i blueseri iz Splita s odličnim autorskim pjesmama, a čiji album samo što nije objavljen. Neke pjesme su se već ''izlizale'' u eteru RMR-a. (Oops, opet taj radio!) Šalim se malo, ali Radio Makarska Rivijera preuzima glavno medijsko pokroviteljstvo, kao i do sada, uostalom.
To je to, ako govorimo o rock 'n rollu, alter i indie sceni. I onako, usput, odgovor na pitanja o headlinerima, o kojima raspravljaju i postavljaju upite veliki znalci: Festival je tako koncipiran, da nema jednog ili dva ''glavna''. Festival ima šest (brojkom i slovima) headlinera. Hvala!
Vidimo se za 60, 59, 58, 57, 56, 55, 54, 53, 52, 51, 50, 49, 48, 47, 46, 45, 44, 43, 42, 41, 40, 39, 38, 37, 36, 35, 34, 33, 32, 31, 30,............................................................................................................. dana.

Zoran Spajić